Rusteloze grond – Claire Fuller

Jeanie en Julius zijn een tweeling die de vijftig reeds voorbij zijn.  Ze zijn steeds bij hun moeder blijven wonen in een verouderd huisje op het platteland.  Met wat ze er kweken kunnen ze in hun eigen onderhoud voorzien.  Hoewel ze bijzonder weinig hebben, zijn ze gelukkig.  Dat geluk komt ernstig onder druk te staan als moeder plots overlijdt.  Er moet heel wat geregeld worden en het wordt steeds duidelijker dat ze niet voorbereid zijn op een leven in de maatschappij.  Bovendien komen heel wat geheimen over hun moeder aan het licht waardoor hun hele leven op losse schroeven lijkt te staan.

Claire Fuller is een prijswinnend Brits auteur.  Met “Rusteloze grond” won ze de Costa Award for fiction en werd ze genomineerd voor de Women’s Prize for Fiction en dat is niet zonder reden.  In een ontzettend vlotte stijl neemt ze je mee in het leven van Jeanie en Julius.  Met bijzonder veel gevoel vertelt ze hun verhaal dat gekenmerkt wordt door armoede en uitsluiting.   Als lezer word je geconfronteerd met de schrijnende situatie waarin het tweetal en in het bijzonder Jeanie zich bevindt.  Dit aangrijpende verhaal blijft nazinderen en gaat dieper in op het sociaal isolement dat zo sterk samenhangt met armoede.  Bovendien leert dit boek ons op een andere manier naar armoede kijken en naar de rijkdom die voor deze mensen in een hoekje schuilt dat wij nooit zouden opmerken.  Een bijzonder boek dat het lezen meer dan waard is.

“Rusteloze grond” is een prachtige, aangrijpende roman van Claire Fuller over sociaal isolement en armoede.

Bedankt VBK België en Uitgeverij Mozaïek voor dit uitzonderlijke boek!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789023960904
Verschijningsdatum: 24/05/2022
Aantal bladzijden: 320
Uitgeverij: Mozaïek

Een gedachte over “Rusteloze grond – Claire Fuller

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s