Durf! – Harry Woodgate

Timmy doet niets liever dan shows geven en wordt graag aangesproken met hen of hun.  In zijn kamer kan hen zich helemaal uitleven en iedereen worden die hen wil.  Timmy droomt ervan om op het toneel te staan, maar krijgt met een belangrijk probleem te maken.  Timmy is verlegen en telkens opnieuw komt er een leeuw tevoorschijn die al hun moed wegbrult als hen die probeert te overwinnen.  Gelukkig ontmoet hen Nia, die ook verlegen is.  Samen doen ze er alles aan om hun verlegenheid te overwinnen om zo aan het schooltoneel te kunnen deelnemen.

Harry Woodgate is auteur en illustrator en zet graag jonge LGBTQ+ personages in de spotlights. Met hun tweede prentenboek zet hen zichzelf definitief op de kaart als illustrator en profileert hen zich verder als voorvechter van gelijke rechten voor de LGBTQ+ gemeenschap. Fijn daarbij is dat hen ook kinderen die hierover vragen of twijfels hebben op hun gemak stelt. Bovendien snijdt hen ook een ander belangrijk thema aan en zet hen verlegenheid, en hoe dit een invloed heeft op het dagelijkse leven, in de kijker. Kinderen die verlegen zijn, zullen zich ongetwijfeld herkennen in de twee hoofdpersonages. De bijzonder kleurrijke illustraties brengen het verhaal echt tot leven en maken er een heel fijn prentenboek van om thuis of in de klas van te genieten.

“Durf!” is een bijzonder prentenboek van Harry Woodgate over verlegenheid met een non-binair personage in de hoofdrol.

Bedankt Uitgeverij Van Goor en Uitgeverij Lannoo voor dit buitengewone prentenboek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000382644
Verschijningsdatum: 14/06/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Van Goor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s