Kleine Jonathans grote dag – Steve Small

Vandaag is het een grote dag!  Kleine Jonathan, de olifant, is jarig en als cadeau krijgt hij dezelfde jas als zijn vader.  De jas is echter te groot en kleine Jonathan wil niets liever dan groot zijn.  Samen met zijn vader gaat hij op pad om de jas te laten aanpassen, maar onderweg leert Jonathan nog heel wat meer over groot zijn.

Illustrator Steve Small veroverde heel wat kinderharten met het prentenboek “Ik blijf altijd bij jou” dat hij met Smriti Halls maakte.  Dit is het tweede prentenboek dat volledig van zijn hand is.  Hij vertelt een leuk verhaal over een kleine Olifant die alleen maar groot wil zijn, maar daar al snel de nadelen van ondervindt.  Hij wordt er zowaar verdrietig van op zijn verjaardag.  Gelukkig is er een opa in de buurt die alles in perspectief weet te plaatsen.  De leuke illustraties in heldere kleuren zijn erg herkenbaar, in de typische stijl van de illustrator en bevatten heel wat grappige details, die je vaak pas bij een tweede of derde keer lezen opmerkt.  Samen met het fijne verhaal over opgroeien vormen ze een heel fijn prentenboek om samen met (klein)kinderen van te genieten en telkens opnieuw voor te lezen.

“Kleine Jonathans grote dag” is een fijn prentenboek van Steve Small in zijn typische stijl over jarig zijn en opgroeien.

Bedankt Uitgeverij LS voor dit fijne prentenboek!
🌕🌕🌕🌗
ISBN:  9789021031170
Verschijningsdatum: 14/07/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s