Zilt – Joni Nussy

Moos is met zijn ouders naar Spanje verhuisd en woont er vlakbij de Atlantische Oceaan.  Hij kan er surfen als de beste met zijn papa.  Toch mist hij Nederland en zeker als hij terug naar school moet, loopt het wat moeilijker.  Gelukkig ontmoet hij Pedro, een jongen waarmee hij op het eerste zicht niets gemeen lijkt te hebben buiten het feit dat ze buitenbeentjes zijn.  Ze worden vrienden en komen in een spannend maar gevaarlijk avontuur terecht.

Joni Nussy verhuisde met haar gezin naar Galicië nadat ze jarenlang als leerkracht aan het werk was.  In haar debuut vertelt ze een fictief verhaal dat deels gebaseerd is op de ervaringen van haar gezin tijdens het verhuizen.   Ze verweeft de moeilijkheden die het emigreren met zich meebrengt met een fijn, spannend verhaal over vriendschap.  Korte en langere hoofdstukken wisselen elkaar af en bevatten mooie beschrijvingen van het dagelijkse leven in Galicië.  Zowel de personages als het verhaal zelf zijn niet steeds even goed uitgewerkt, waardoor het soms lijkt alsof het verhaal wat vlug afgehaspeld wordt.  Enkele fijne illustraties van Nina Sefcik geven de personages een gezicht en ondersteunen dit verhaal voor lezers vanaf 10 jaar.

“Zilt” is een jeugdboek van debuterend auteur Joni Nussy over de emigratie van een gezin naar Spanje en de bijzondere vriendschap tussen twee jongens die op het eerste zicht niets gemeen lijken te hebben.

Bedankt Beefcake Publishing voor dit exemplaar!

🌕🌕🌗
ISBN:  9789493111981
Verschijningsdatum: 3/06/2022
Aantal bladzijden: 122
Uitgeverij: Beefcake Publishing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s