Trouw – Lotte Leenaerts

“Isa trok hem naar zich toe, alsof ze zich met hem wilde laten samensmelten, als twee Fruitella’s die te lang in een broekzak zitten op een hete zomerdag.”

Vier vriendinnen, Emilie, Louise, Olivia en Isa, naderen stilaan de dertig.  Alle vier beleven ze het leven anders en dit zorgt ervoor dat ze uit elkaar lijken te groeien.  Isa heeft net een baby gekregen, maar heeft het moeilijk met haar moedergevoelens. Olivia probeert al een hele tijd zwanger te worden, zonder succes.  Emilie staat op het punt om te trouwen en Louise heeft beslist om nooit meer verliefd te worden.  Is hun vriendschap sterk genoeg om hun onderlinge verschillen te overleven?

Lotte Leenaerts schrijft sinds ze een tiener is, ze werkt in de bibliotheek en kan een tiental jaar later haar romandebuut met haar lezers delen.  Trouw is een fijne chicklitroman van Vlaamse bodem die vlot wegleest.  Het is fijn om mee te leven met de levens van de vier vriendinnen en hoe ze hier onderling en als vriendinnen mee omgaan.  Het boek snijdt enkele belangrijke thema’s zoals postnatale depressie en ongewenste kinderloosheid aan, zonder het verhaal zwaarwichtig te maken.  Als lezer leef je mee met de personages en de moeilijkheden die op hun pad komen.   Een geslaagd debuut, met hier een daar nog een inhoudelijk schoonheidsfoutje (meiklokjes in augustus of een citytrip in de natuur), dat doet uitkijken naar meer van deze Vlaamse auteur.

“Trouw” is een fijne chicklitroman, het debuut van de Vlaamse Lotte Leenaerts, over 4 vriendinnen die de dertig naderen en niet steeds meer op dezelfde golflengte lijken te zitten.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor dit fijne debuut.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789464014426
Verschijningsdatum: 24/05/2022
Aantal bladzijden: 325
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s