Geert op het oosten – Tim Gladdines

Geert is vijftien, heeft weinig vrienden en thuis klikt het niet zo best met zijn strenge vader.  Als zijn zusje als verjaardagscadeau een Ken-pop krijgt, begint de pop met hem te praten.  Er ontstaat een merkwaardige vriendschap tussen Geert en de pop, maar na een tijdje loopt het mis.  Later komt er een nieuwe jongen in de klas van Geert.  Hij heet Ken en lijkt als twee druppels water op de pop.  Ken bombardeert Geert onmiddellijk tot zijn beste vriend en neemt het leven van Geert steeds meer in handen.  Geert voelt zich steeds meer in het nauw gedreven…

Tim Gladdines is sedert 1996 jeugdauteur en schrijft bijzondere boeken voor jongeren.  Ook met “Geert op het oosten”, serveert hij onze jongeren een buitengewoon boek dat zich niet zomaar in een vakje laat plaatsen.  Hij combineert kenmerken van een thriller en psychologische roman met magisch realisme en laat zo de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervagen.  In een knappe schrijfstijl slaagt hij erin een boek als geen ander aan sterke, jonge lezers vanaf 14 jaar voor te schotelen.  De unieke hoofdpersonages en dan die enge Ken in het bijzonder, lijken spelletjes te spelen met alles wat je voor waar aanneemt en kruipen tijdens het lezen onder je huid.  Wegleggen is geen optie met dit ongewone boek.  De vreemde realiteit is zo beklijvend dat je als lezer echt meegesleept wordt in dit verhaal en staat te popelen om te weten te komen hoe dit allemaal uitdraait.  Een boek om niet snel te vergeten!

“Geert op het oosten” van Tim Gladdines is een bijzonder boek voor jongeren dat flirt met de grens tussen fantasie en werkelijkheid.

Met dank aan Elkedag Boeken en Uitgeverij Marmer voor dit buitengewone boek!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789460686023
Verschijningsdatum: 03/06/2022
Aantal bladzijden: 383
Uitgeverij: Marmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s