Een beer met vlekken – Monique Bodegom & Natascha Stenvert

Beer is bruin met hier en daar een vlek.  Zelf merkt Beer dat niet meer, maar anderen vinden het soms maar raar. Ze staren, wijzen of stellen vragen en daar wordt Beer onzeker van.  Beer gaat op zoek naar antwoorden bij de andere dieren, maar zebra of uil kunnen hem niet helpen.  Hij wordt er wat verdrietig en boos van.  Toekan en giraf stellen Beer echter gerust: iedereen heeft wel iets en dat maakt iedereen uniek.

Monique Bodegom heeft zelf vitiligo en werkte samen met Natascha Stenvert om kinderen die een beetje anders zijn een hart onder de riem te steken.  In dit boek heeft Beer het niet altijd makkelijk om zijn vlekken te accepteren, maar doorheen het verhaal leert hij gelukkig te zijn met zichzelf.  De tekst op rijm heeft een fijn tempo en maakt het voorlezen van dit boek echt fijn.  Samen met de lieve illustraties is het een leuk, zinvol boek geworden om jonge kinderen te leren omgaan met hun unieke kenmerken.    Dit boek verscheen eerder bij uitgeverij Belvedere, maar werd voor deze nieuwe uitgave volledig herwerkt.  Een boek dat breed inzetbaar is om een gesprek over anders zijn in te leiden.

“Een beer met vlekken” van Monique Bodegem en Natascha Stenvert is een fijn prentenboek over anders zijn en zelfacceptatie.

Met dank aan Uitgeverij Ploegsma en Standaard Uitgeverij voor dit fijne boek.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789021683416
Verschijningsdatum: 25/06/2022
Aantal bladzijden: 24
Uitgeverij: Ploegsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s