Ogen van de Rigel – Roy Jacobsen

“Het ritme van de trein begon bezit van haar te nemen – terwijl een eindeloze rij hemelhoge bomen voorbijtrok in het stoffige licht.”

In dit derde deel in de reeks verlaat Ingrid haar zo geliefde eiland Barroy om de geliefde vader van haar kind terug te vinden.  Alexander, een Russische gevangene die rust vond op het eiland en bij Ingrid, trok weg om zichzelf in veiligheid te brengen.  Ingrid probeert hem samen met haar dochtertje achterna te reizen, maar dat blijkt geen makkelijke opdracht.  De tocht brengt haar van Noorwegen tot Zweden en weer terug. Hoe langer ze reist hoe meer ze over Alexander te weten komt en hoe minder ze de man lijkt te kennen aan wie ze haar hart verloor.

Roy Jacobsen is één van de belangrijkste auteurs van Noorwegen en laat ons via zijn boeken kennismaken met zijn prachtige land.  Deze keer verlaat Ingrid het eiland dat in de eerste twee boeken zo centraal stond. Eerlijk gezegd, vond ik dat best wel jammer, want ondertussen voelde Barroy al zo vertrouwd.  Dit boek is een stuk meer mensgericht dan de vorige twee.  Waar in de eerste twee boeken de natuur een centrale rol speelde, legt de wat teruggetrokken Ingrid nu heel wat nieuwe contacten en verlegt ze haar grenzen.  Dit derde deel in de reeks is hierdoor echt wel een ander boek dan de vorige twee.  Goed geschreven in de typische stijl van Roy Jacobsen, maar wat miste ik toch dat fantastische eiland.  Hopelijk brengt het vierde deel ons terug naar de woeste natuur van Barroy.

“Ogen van de Rigel” is het derde deel in de reeks van Roy Jacobsen en Ingrid verlaat deze keer haar geliefde Barroy om haar geliefde op te sporen.

Met dank aan De Bezige Bij en Standaard Uitgeverij om ons verder mee te nemen in de avonturen van Ingrid.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789403136813
Verschijningsdatum: 02/06/2022
Aantal bladzijden: 230
Uitgeverij: De Bezige Bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s