Een beetje stilte – Paul Stewart & Jane Porter

De kinderen van mama Eekhoorn kunnen niet slapen, want er is te veel lawaai in het bos.  Mama gaat langs bij Uil, in de hoop dat hij haar hulp kan bieden.  Samen gaan ze op stap en verzamelen ze de stilte overal waar ze die vinden.  Als ze goed luisteren, vinden ze tussen al het geluid door kleine momentjes van stilte.  ‘s Avonds deelt mama deze stilte met haar kinderen en vallen ze zonder probleem in slaap.

Paul Stewart is een Brits jeugdauteur die reeds vele boeken schreef voor kinderen van alle leeftijden.  Voor de derde keer werkt hij samen met illustrator Jane Porter die zijn boek in collagestijl illustreert.  In dit nieuwe boek brengt hij stilte in de aandacht.  In een wereld vol geluiden is het niet altijd makkelijk om die stilte te vinden.  Dit boek helpt kinderen en hun ouders op weg om die stilte te vinden en te koesteren.  Deze fijne kennismaking met mindfulness kan ingezet worden bij kinderen die moeite hebben met te veel prikkels of lawaai, maar ik ook een fijn voorleesboek voor het slapengaan.  De kleurrijke illustraties in collagestijl bevatten heel wat details voor uren kijk- en zoekplezier en kunnen een aanzet zijn om zelf met de collagetechniek aan de slag te gaan.

“Een beetje stilte” is een fijn prentenboek van Paul Stewart en Jane Porter en leert kinderen actief op zoek te gaan naar stilte.

Dankjewel Uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor dit stille boek!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789061741541
Verschijningsdatum: 21/03/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers

Benieuwd naar hoe het boek geïllustreerd werd? Dat kan je zien in dit filmpje van Jane Porter:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s