Haaientanden – Anna Woltz

“Sinds mama ziek is, staat de hele wereld vol met haaientanden.  Het is simpel: kanker krijgt altijd voorrang.”

Atlanta heeft een levensbelangrijke tocht voorbereid.  Ze heeft twaalf boterhammen, vier bananen, haar nachtbeugel en kerstverlichting mee.  Zo start ze aan de fietstocht van haar leven.  Ze is nog maar pas vertrokken als ze tegen Finley oprijdt.  Hij is van huis weggelopen, heeft enkel twee haaientanden bij zich en samen zetten ze de tocht verder.  Die blijkt al snel heel wat moeilijker dan Atlanta voorzien had…

Anna Woltz schrijft boeken voor kinderen en jongeren die meermaals bekroond werden.  Dit boek schreef ze een aantal jaar geleden als kinderboekenweekgeschenk en het werd nu in een nieuw jasje opnieuw uitgegeven.  Dit aangrijpende verhaal over een meisje waarvan de mama kanker heeft, zal niemand onberoerd laten.  Ze laat je meeleven in de gedachten van de jonge Atlanta, die een plan heeft om het voorbije jaar om te kunnen keren.  Finley, die ze onverwacht ontmoet, blijkt een grote steun te zijn tijdens haar tocht en samen zorgen ze ervoor dat ze niet in al te grote problemen komen.  Dit vlotte boek, leest makkelijk weg met zijn korte hoofdstukken. De fijne afwisseling tussen avontuur en gevoel zorgt ervoor dat dit een erg sterk boek is dat vele soorten lezers zal aanspreken.  Een boek dat door zijn thema en het sterke verhaal, een absolute aanwinst is voor elke boekenkast, thuis of op school.

“Haaientanden” is een aangrijpend, avontuurlijk verhaal van Anna Woltz over een meisje dat de tocht van haar leven maakt.

Bedankt Uitgeverij Querido en L&M Books voor dit meeslepende boek!
⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045126753
Verschijningsdatum: 08/07/2022
Aantal bladzijden: 102
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s