Floor & Vos – Zanni Louise & Anna Pignataro

Floor en Vos zitten samen in het park.  Floor speelt met haar gereedschapskist.  Als Vos een hamer uit de kist neemt, is ze daar niet blij mee.  Voor haar is het vandaag geen deel-dag. Vos heeft daar nog nooit van gehoord en volgens Floor moet hij nog duizend dagen wachten tot het zover is. Als ze samen in de zandbak spelen, wil Floor graag het emmertje van Vos gebruiken, maar het was toch geen deel-dag?

Zanni Louise schrijft boeken voor kinderen van alle leeftijden en Anna Pignataro is illustrator en auteur van prentenboeken.  Dit Australische duo werkte samen aan dit prentenboek over vriendschap en delen. Floor vindt het moeilijk om haar spullen te delen en maakt het zo moeilijk voor haar vriendje Vos om met haar te spelen.  Het fijne verhaal toont aan kinderen hoe moeilijk het is om samen te spelen als één van de twee kinderen niet wenst te delen.  De illustraties in zachte kleuren brengen de gevoelens van Vos mooi in beeld en ondersteunen het leerzame verhaal.  Het boek leent zich er goed toe om met kinderen die niet graag delen in gesprek te gaan en ze voorzichtig te tonen hoe het beter kan en is zowel thuis als in de klas erg zinvol.  De eenvoudige tekst zorgt ervoor dat het boek voor kinderen vanaf 3 à 4 jaar geschikt is.

“Floor & Vos” is een fijn prentenboek van Zanni Louise en Anna Pignataro over het belang van delen als je een leuke vriendschap wil opbouwen.

Bedankt Uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor dit lieve verhaal!

⭐⭐⭐
ISBN:  9789061741558
Verschijningsdatum: 18/04/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s