De vlieger – Laetitia Colombani

“Op dit uur van de dag dat niet verstoord wordt door lawaai, delen ze als twee eenlingen het spektakel van de zee in het licht van de opkomende zon.”

Als ze haar man onverwachts verliest, besluit Léna naar India te trekken, naar een plek waar ze samen naartoe hadden gewild.  Elke ochtend ziet ze op het strand aan de Indische Oceaan een meisje vliegeren.  Op een dag wordt ze door het meisje van de verdrinkingsdood gered en zo leren ze elkaar beter kennen.  Al snel blijkt dat het meisje uitgebuit wordt en niet kan lezen.  Zo komt ze ook in contact met de Red Brigades, een groep die opkomt voor meisjes die geen rechten hebben.  Léna is vastbesloten de meisjes te helpen en probeert een school op te richten.

“Rouwen is een ondeelbaar verdriet dat niemand je kan helpen dragen; iedereen moet er zelf mee leren leven.”

Laetitia Colombani is scenarioschrijver, producent en auteur.  Ze veroverde de wereld met haar debuut “De vlecht”.  In haar nieuwe roman zet ze het lot van heel wat meisjes van over heel de wereld in de kijker.  Nog steeds hebben meisjes op veel plaatsen minder rechten, minder kans op onderwijs en worden ze op veel te jonge leeftijd uitgehuwelijkt.  Daarenboven schetst ze een mooi portret van een rouwende jonge vrouw, die kracht vindt in het project dat ze voor deze meisjes opzet.  In een mooie, vaak poëtische taal beschrijft ze hoe een groep vrouwen opkomt voor zichzelf en zet ze het belang van onderwijs in de kijker.  Dit aangrijpende boek over vrouwenrechten is bovendien erg beeldend geschreven, waardoor je echt deel lijkt uit te maken van de omgeving.  Een fijne aanrader!

In “De vlieger”, het tweede boek van Laetitia Colombani, probeert een rouwende vrouw een groep vergeten meisjes te helpen.

Dankjewel AmboAnthos en VBK België voor dit sterke verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026358876
Verschijningsdatum: 13/06/2022
Aantal bladzijden: 188
Uitgeverij: AmboAnthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s