Morris – Bart Moeyaert

Donderdag viel dit pareltje in de bus en hoewel er nog stapels andere boeken om mijn aandacht vragen, kon ik niet anders dan de avond zelf nog in het boek te duiken.  Een nieuwe Bart Moeyaert, met een ietwat mysterieuze cover, die kan je toch gewoon niet laten liggen?

Bart Moeyaert voorstellen, dat hoeft niet meer, denk ik.  Naast de befaamde Astrid Lindgren Memorial Award sleepte hij Griffels, Boekenleeuwen en zoveel meer in de wacht.  “Morris”, zijn nieuwe boek met illustraties van Sebastiaan Van Doninck, komt tot leven onder de vorm van een intiem vertelconcert, gecomponeerd door Koen Brandt, voorgelezen door niemand minder dan Martine Tanghe en muzikaal begeleid door ensemble Oxalys.  

“Als iets een naam heeft, bestaat het meer dan zonder.”

In een winters berglandschap gaat Morris op zoek naar de hond van zijn oma.  De hond met de toepasselijke naam Houdini verdwijnt te pas en te onpas.  Nu het sneeuwt, wordt het heel wat moeilijker om Houdini terug te vinden.  Een koud avontuur over lappendekens, een verdwenen hond en het belang van een naam.

“Als je stiekem huilt, huil je nooit helemaal uit.”

Dit boek met vele laagjes, lees je best meer dan één keer, om zo het verhaal helemaal tot je te laten doordringen.  In korte, vaak eenvoudige zinnen, slaagt Bart Moeyaert erin zoveel en net genoeg te vertellen.  Hij zet de fantasie van lezer of luisteraar aan het werk en laat ze zelf de achterliggende verhalen bedenken.  De mooie, rijke taal neemt je mee naar een koud, onherbergzaam, maar o zo mooi landschap.  Dit krachtige verhaal met verschillende diepere boodschappen is er voor lezers of luisteraars van heel uiteenlopende leeftijden.  De auteur speelt met taal en maakt zinnen met weinige en eenvoudige woorden, die recht naar je hart gaan.  Een pareltje om te koesteren.

“Met haar handen op haar hart zei ze dat ze verder geen woorden had.”

Bedankt Bart Moeyaert, Uitgeverij Querido en L&M Books voor dit warme verhaal!

⭐⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789045128177
Verschijningsdatum: 06/09/2022
Aantal bladzijden: 64
Uitgeverij Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s