De radiozussen – Eva Wagendorfer

Frankfurt, 1927.  Gesa, Inge en Margot gaan aan de slag bij de Radio Frankfurt en hebben alle drie grote dromen over hun carrière.  Gesa wil stemactrice worden en heeft een bijrol in een spannend hoorspel.  Inge werkt als secretaresse, maar droomt van een zangcarrière en Margot werkt als celliste bij een verder volledig mannelijk orkest.  De tijdgeest maakt het de dames niet makkelijk om hun dromen na te jagen.

Eva Wagendorfer geeft in Duitsland al jarenlang bestsellers uit.  “De radiozussen” is haar internationale doorbraak.  Ze neemt haar lezers mee naar het Frankfurt van de jaren ‘20, waar de radio in opmars is.  In dit tijdperk met grote technologische veranderingen hebben vrouwen nog weinig rechten.  De emancipatie groeit echter bij heel wat jonge vrouwen, die proberen op te komen voor hun rechten.  Niet elke man is daarmee opgezet en die strijden maar al te graag voor hun alleenrechten.  Deze fijne, ontspannende roman geeft een inkijkje in dit boeiende tijdperk tussen twee oorlogen in.  Dit eerste deel in een reeks, doet alvast uitkijken naar meer van deze auteur.

In “De radiozussen”, neemt Eva Wagendorfer haar lezers mee naar de gouden jaren ‘20 en de opkomst van de radio.

Met dank aan Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en VBK België voor dit fijne verhaal.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789021031453
Verschijningsdatum: 5/07/2022
Aantal bladzijden: 386
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s