De jongen met de negen wensen – Helen Rutter

“Is het niet vreemd dat stilte kan gevuld worden met iets onzichtbaars, waardoor het anders voelt?”

Leo heeft het niet makkelijk; zijn ouders zijn gescheiden, zijn moeder komt amper haar bed nog uit, zijn vader is hem liever kwijt dan rijk en ook op school blinkt hij nergens in uit.  Als hij na een ongeluk met zijn fiets, negen wensen aangeboden krijgt door zijn favoriete voetbalheld, krijgt Leo weer zin in het leven.  Een X-box, een eenhoorn voor zijn stiefzusje en een eigen ijskar, niets lijkt nog onmogelijk.  De wensen brengen echter niet altijd het geluk waar hij op hoopte en pas als alles helemaal in de soep lijkt te draaien, lijkt het tij te keren.

De Britse Helen Rutter veroverde heel wat harten met haar debuut, “De jongen die iedereen laat lachen”.  Ook in haar tweede boek zet ze een jongen in de hoofdrol die het niet zo makkelijk heeft.  Met veel gevoel, een flinke dosis humor en een schep fantasie vertelt ze een fijn, maar aangrijpend verhaal over vriendschap, eenzaamheid en psychische kwetsbaarheid.  Hoewel sommige thema’s behoorlijk zwaar zijn, wordt het verhaal op een luchtige manier verteld.  Daardoor is het een toegankelijk boek voor een breed publiek aan lezers vanaf 10 jaar.   Een fijne aanwinst voor de klasbib of de boekenkast thuis.

“De jongen met de negen wensen” van Helen Rutter is een fijn jeugdboek over dromen, echtscheiding en eenzaamheid.  

Bedankt Uitgeverij Billy Bones en Uitgeverij Pelckmans voor dit fijne verhaal!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789030508779
Verschijningsdatum: 31/07/2022
Aantal bladzijden: 368
Uitgeverij: Billy Bones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s