In een klein stationnetje – Inge Bergh & Vicky Lommatzsch

Hou jij ook zo van zingen?  En heb je mooie herinneringen aan al die fijne liedjes die je als kind al zong?  Stond je er ooit al eens bij stil wat de verhalen achter deze liedjes zijn?  Neen?  Inge Bergh deed dat wel en zo ontstond een hele leuke reeks boeken voor kleuters en iedereen die jong van hart is.  In dit derde deel in de reeks vertelt ze het verhaal achter “In een klein stationnetje”.  Ze ging aan de slag met illustrator Vicky Lommatzsch die kleurrijke beelden bij het originele verhaal maakte.  En dat verhaal gaat zo:

Pipa woont in een vrolijk dorp waar iedereen, buiten Pipa, gelukkig is. Ze vindt dat iedereen een belangrijk of avontuurlijk beroep heeft.  Zelf is ze machinist en dat vindt ze maar een saai beroep.  Die nacht woedt er een grote storm door het dorp die heel wat vernielingen achterlaat.  Iedereen doet wat hij kan, maar Pipa kan niet bedenken hoe ze het dorp kan helpen. Tot Limei haar hulp nodig heeft…

Dit derde deel in de reeks “Naar het beroemde lied” is opnieuw een schot in de roos.  Inge Bergh slaagt er telkens weer in om een liedjesklassieker om te zetten naar een heerlijk verhaal dat bovendien educatief sterk uitgewerkt is.  Deze keer staan beroepen in de kijker.  Naast het verhaal bevat het boek ook heel wat uitgewerkte activiteiten voor thuis en in de klas.  Dat je het liedje via een QR-code kunt beluisteren, maakt het plaatje compleet.  Het is ook bijzonder fijn dat voor elk boek een andere illustrator gekozen wordt.  Dat zorgt ervoor dat elk boek er helemaal anders uitziet en laat kinderen kennismaken met verschillende illustratietechnieken- en stijlen.  Wat mij betreft verdient deze reeks een plekje in elke kleuterklas, maar ook thuis zijn het boekjes om van te smullen.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor dit nieuwe deel in deze heerlijke reeks!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464290967
Verschijningsdatum: 26/08/2022
Aantal bladzijden: 42 
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s