Wondervrouwen 1 – Alles wat het hart begeert – Stephanie Schuster

Beieren, 1953.  Er is een nieuwe tijd aangebroken in Duitsland en na jaren van schaarste lijkt weer heel wat meer mogelijk.  Vier vrouwen proberen te bouwen aan hun leven en hun dromen.  Luise droomt van een eigen kruidenierszaak en onafhankelijkheid.  Ze plant alles tot in de details en zet allerhande acties op poten om klanten te lokken.  Helga is van thuis weggelopen en probeert een nieuw leven op te bouwen als verpleegster.  Marie vindt na haar vlucht uit Pruisen eindelijk een nieuwe thuis bij Martin, de broer van Luise.  En dan is er nog Annabel, de rijke doktersvrouw die haar tijd wijdt aan de zorg voor haar zoontje, maar geen geluk lijkt te vinden in haar huwelijk.  De levens van deze vier vrouwen raken met elkaar verbonden en stilaan ontstaat een mooie vriendschap.

Stephanie Schuster was jarenlang illustrator vooraleer ze zelf de pen ter hand nam.  In dit eerste deel in de Wondervrouwen-trilogie laat ze haar lezers kennismaken met vier vrouwen die weinig gemeenschappelijk lijken te hebben.  Dankzij de winkel van Luise kruisen hun paden en, niet zonder slag of stoot, ontstaat er een vriendschapsband.  De auteur slaagt er wonderwel in om de tijdsgeest te vatten in dit boeiende verhaal.  Het verhaal neemt je mee in het dagelijkse leven van deze vier dames en kabbelt rustig voort.  Een fijne leeservaring goed voor enkele uren ontspannen leesplezier, dat doet uitkijken naar de volgende delen in de trilogie.  Wie genoot van de trilogie van Carmen Korn, zal ongetwijfeld ook zijn hart ophalen bij het lezen van dit boek.  

“Alles wat het hart begeert” is het eerste deel in de Wondervrouwen trilogie van Stephanie Schuster, dit veelbelovende verhaal schetst een mooi beeld van het dagelijkse leven in de jaren ´50.

Bedankt Uitgeverij Signatuur en Standaard Uitgeverij voor dit fijne boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN:  9789056727123
Verschijningsdatum: 13/07/2022
Aantal bladzijden: 464
Uitgeverij: Signatuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s