Misjka – Edward van de Vendel & Anoush Elman

Roya en haar familie hebben eindelijk een thuis gevonden in Nederland na de vlucht uit hun land. Roya en haar broers hebben een vaste school gevonden of zijn aan het werk.  Voor Roya ontbreekt er enkel nog een huisdier en dat komt er met Misja, het witte dwergkonijntje.  De familie beleeft veel plezier aan het diertjes en voor Roya wordt het een echte vriend aan wie ze alles kan vertellen.  Tot Misja op een dag spoorloos verdwenen lijkt…

Edward van de Vendel is voltijds jeugdauteur sinds 2001 en kaapte met zijn boeken verschillende prijzen weg.  In 2006 schreef hij “De gelukvinder”, een youngadultroman naar het waargebeurde verhaal van Anoush Elman.  Hij hield contact met Anoush en daaruit ontstond zoveel jaren later een tweede verhaal.  Dit keer werd het een verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar.  Met veel gevoel slaagt de auteur erin om aan een ogenschijnlijk eenvoudig verhaal over een meisje en haar konijntje, heel wat diepere lagen toe te voegen.  Hij geeft thema’s als vluchten, trauma en onverwerkt verdriet een plaatsje in dit bijzondere verhaal.  Toch maakt dit het verhaal niet zwaarwichtig en is het resultaat een inhoudelijk erg sterk verhaal voor jonge lezers.  Knap dat dergelijke thema’s ook voor jongere kinderen toegankelijk gemaakt worden.  Het verhaal komt tot leven door de illustraties van Annet Schaap. Een must voor elke boekenkast thuis of in de klas!

In “Misjka” breit Edward van de Vendel verder op “De gelukvinder” en hoe Anoush en Roya eindelijk een thuis vinden in Nederland.

Bedankt Uitgeverij Querido en L&M Books voor dit pakkende verhaal!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045127903
Verschijningsdatum: 16/08/2022Aantal bladzijden: 148
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s