Hoe ging dat ook alweer 2 – 10 spreekwoorden net dat beetje anders – Heidi Jaspers & Henk van der Gugten

Spreekwoorden begrijpen en correct gebruiken, het is niet altijd zo makkelijk.  En van waar komen deze soms wat vreemde zinnen?  Heidi Jaspers en Henk van der Gugten gingen aan de slag met 10 spreekwoorden.  Ze gaan terug naar het begin en in grappige verhaaltjes op rijm verklaren ze deze spreekwoorden, zodat je ze nooit meer vergeet!

Woord en beeld vullen elkaar heel mooi aan en vormen samen een heel mooi boek.  De illustraties zitten barstensvol details en kleur en staan garant voor uren kijkplezier.  Elke keer opnieuw zijn er nieuwe details te ontdekken.  De verhalen op rijm lenen zich perfect tot luidop (voor)lezen, dan pas komt het ritme en de inhoud echt tot zijn recht.  Net daarom is het een boek dat vooral in de klas (2de-3de leerjaar) heel zinvol gebruikt kan worden.  Ongetwijfeld zullen kinderen anders naar spreekwoorden kijken, na het horen van deze verhalen.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans om spreekwoorden weer helemaal in te maken!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789464291742
Verschijningsdatum: 09/08/2022
Aantal bladzijden: 125 Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s