Dromer – Benedict Wells

Jesper verhuist na zijn eindexamen en het overlijden van zijn vader naar Berlijn.  Hij droomt ervan zijn eigen boek uit te geven.  In de gesprekken met zijn moeder heeft hij het over zijn succesvolle schrijfsessies, een leuke vriendin en heeft hij de tijd van zijn leven.  Niets is echter minder waar, hij woont in een groezelig souterrain, vindt het moeilijk om met meisjes contact te zoeken en ook dat schrijven vlot niet zo.  Hij is echter vastbesloten om het tij te keren.

Benedict Wells veroverde de wereld met zijn roman “Het einde van de eenzaamheid”.  Zijn eerder werk wordt nu ook vertaald en “Dromer” is één van die boeken.  Een tweetal jaar geleden genoot ik enorm van “Op het geniale af”.  Daarom keek ik bijzonder uit naar dit boek.  Helaas had ik moeite om een klik te maken met het hoofdpersonage en misschien wel met het boek in het algemeen.  Het verhaal is nogal chaotisch, wat enerzijds goed past bij het hoofdpersonage, maar voor mij het leesplezier toch wel beperkte.  We krijgen het relaas van een turbulente week in het leven van Jesper.  Verteld vanuit ik-perspectief en in filmische stijl ga je mee op sleeptouw met Jesper doorheen Berlijn.  Hij gaat op zoek naar zichzelf, maar dat blijkt moeilijker dan voorzien.

In “Dromer” van Benedict Wells probeert een jongen in Berlijn zijn leven terug op de rails te krijgen en zijn dromen na te jagen.

Bedankt Uitgeverij Meulenhoff en Uitgeverij Lannoo voor dit boek!

⭐⭐

ISBN: 9789029096546
Verschijningsdatum: 05/08/2022
Aantal bladzijden: 281
Uitgeverij: Meulenhoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s