Geluksmomenten – Clare Chambers

Londen, 1957.  Jean werkt als journaliste bij de plaatselijke krant.  Als enige vrouw op de redactie wil ze bewijzen dat ze haar job echt goed kan. Als ze de opdracht krijgt om een onderzoek te doen naar Gretchen Tilbury, die beweert dat haar dochter Margaret het gevolg is van een onbevlekte ontvangenis, komt haar leven in een stroomversnelling terecht.  Haar anders wat saaie leventje, krijgt onverwachts meer kleur als ze steeds vaker met het gezin van Gretchen optrekt. Ze bouwt een sterke band op met Gretchen, voelt zich als een tante voor Margaret en ze krijgt gevoelens voor Howard, de man van Gretchen.  Jean vindt het steeds moeilijker om het diepgaande onderzoek naar het gezin te voeren en komt in een tweestrijd terecht.

Clara Chambers won meerdere prijzen met haar romans, waaronder The Book of the Year voor deze roman.  Ze vertelt het verhaal van Jean Swinney, 39, een job bij de redactie van de plaatselijke krant en verzorger van bejaarde moeder.  Jean haalt weinig plezier uit haar leven, maar de opdracht die ze bij de krant krijgt brengt daar verandering in.  Opeens heeft ze afspraken, gaat ze mee op uitstapjes en neemt ze haar leven in handen.  In een vlotte stijl word je meegesleept in het verhaal van Jean.  Een vleugje mysterie en spanning geven het verhaal een aparte toets, want naast het verhaal van Jean zelf, is er ook het mysterie dat rond het verleden van Gretchen hangt.  Beide verhaallijnen krijgen nog meer charme door de tijdsgeest die de auteur mooi in het verhaal weet te vervatten.  Een fijne roman die je een ontspannen leeservaring bezorgt!

“Geluksmomenten” is een fijne roman van Clare Chambers over een journaliste die in de jaren ‘50 onderzoek doet naar een onbevlekte ontvangenis, waardoor haar eigen leven een verrassende wending krijgt.

Bedankt Uitgeverij De Fontein en VBK België voor dit fijne boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026160288
Verschijningsdatum: 12/07/2022
Aantal bladzijden: 320
Uitgeverij: De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s