Gered! – Bette Westera en Mattias De Leeuw

Arend wordt op een warme dag geboren en na een weekje smelt het ijs en glijdt hij het koude water in.  Arend ontdekt dat hij kan vliegen en vliegt steeds verder weg van huis.  Onderweg maakt hij kennis met vele dieren waarvan hun woonplaats verandert.  Hoe hij ook zijn best doet, hij kan de dieren er niet van overtuigen dat ze in actie moeten komen om zichzelf te redden.  Gelukkig ontmoet hij ijsbeer en pinguïn die een boot gebouwd hebben en onderweg zijn om alle dieren te redden.

Bette Westera schrijft sedert vele jaren boeken voor kinderen van alle leeftijden. Mattias De Leeuw illustreert sinds 2012 boeken voor kinderen en jongeren.  Samen maakten ze eerder “Later als ik groot ben”.  Nu sloegen ze opnieuw de handen in elkaar en maakten een prentenboek dat de klimaatcrisis op kindermaat onder de aandacht wil brengen.  Paginavullende, kleurrijke illustraties en een indringende tekst op rijm vertellen het verhaal van vele dieren die ergens wel beseffen dat hun wereld verandert, maar toch niet in actie komen.  Er worden hierbij veel parallellen getrokken met de verschillende manieren waarop mensen op de klimaatcrisis reageren.  Doordat er heel wat diepgang in het verhaal zit, is dit een prentenboek dat aan kinderen van vele leeftijden kan voorgelezen worden.  Jongere kinderen zullen genieten van de vele dieren die aan bod komen en de bijhorende illustraties.  Oudere kinderen zullen kennismaken met de manier waarop we met velen met de klimaatcrisis omgaan, maken kennis met spreekwoorden en krijgen kansen om over de klimaatcrisis na te denken.  Een actueel boek en een aanrader van formaat!

“Gered!”, een prentenboek van Bette Westera en Mattias De Leeuw is een oogopenend prentenboek over de klimaatcrisis.

Bedankt Uitgeverij Lannoo om dit actuele thema ook bij kinderen onder de aandacht te brengen!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401485036
Verschijningsdatum: 16/08/2022
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s