Oscar Cook – Vreemde gebeurtenissen – Vera van Renterghem

Oscar en Stiene komen in Duitsland in 1943 terecht in het landhuis van de familie Bergholz.  Ze sluiten snel vriendschap met zoon Arno, maar vader en dochter van het gezin lijken moeilijker om de tuin te leiden.  Maar wat doet het meisje Jutte in de kelder van het huis en wat gebeurt er met de vele mensen die in de buurt van het landhuis met vrachtwagens aankomen?  Oscar en Stiene voeren een strijd tegen de tijd om te redden wie er te redden valt!

Daar is hij dan, het vijfde deel in de Oscar Cook-reeks van Vera van Renterghem.  Oscar en Stiene zetten hun reis door de tijd voort en willen zo het mysterie rond de mama van Stiene oplossen.  Dit vijfde deel kan op zichzelf gelezen worden, maar het plot is niet zo eenvoudig, waardoor het lezen van de eerdere delen voor minder ervaren lezers toch wel aan te raden is.  Wat onmiddellijk opvalt is de rijke taal waarin het boek geschreven is. De auteur slaagt erin een bijzondere en mysterieuze sfeer te scheppen en ondertussen kinderen te laten kennismaken met nieuwe woordenschat en mooie zinsconstructies.  Ze verweeft belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis met een goede dosis fantasie en komt zo tot een verrassend verhaal met veel diepgang.  Deze reeks in rijke taal is een aanrader voor sterke lezers vanaf 10 jaar die houden van geschiedenis en mysterie.

“Oscar Cook – vreemde gebeurtenissen” is het vijfde deel uit de bekroonde reeks van Vera van Renterghem en brengt Oscar en Stiene naar 1943 in Duitsland.

Bedankt Uitgeverij Pelckmans voor dit nieuwe deel in deze sterke reeks!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789464018936
Verschijningsdatum: 24/08/2022
Aantal bladzijden: 285
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s