Grote dromen – Sarah Lark

België, 1912.  Nellie droomt ervan om dierenarts te worden, maar vrouwen mogen daar niet voor studeren.  In het geheim volgt ze de lessen via haar vriend Philipp toch mee.  Om de dierenartsenpraktijk van zijn vader over te nemen, sluiten ze een verstandshuwelijk en zo kan ze er als assistent aan de slag.  Dan breekt er oorlog uit en Philipp vertrekt naar het front.  Nellie zet de praktijk alleen voort, maar dat is niet naar de zin van iedereen.  Na de oorlog komt ze in Duitsland terecht waar ze blijft vechten voor haar dromen, maar dan komt Philipp terug op haar pad…

Sarah Lark heeft vele fans voor haar prachtige, historische familieromans.  In dit eerste deel in de nieuwe reeks “Het nieuwe land”, zijn de hoofdpersonages sterke vrouwen met grote dromen, die ondanks de tijdsgeest en de tegenstand die ze krijgen, doorzetten.  In een vlotte stijl wordt de lezer teruggebracht naar het begin van de 20ste eeuw en de vele beproevingen van die tijd.  Dit meeslepende verhaal, met aangename personages, staat met zijn 542 pagina’s garant voor enkele uren ongedwongen leesplezier.  Sterk is ook dat je op een ontspannen manier een blik krijgt op de geschiedenis van Europa en de reden van de vele emigraties aan het begin van de 20ste eeuw.  Een boeiend boek!

“Grote dromen” is het eerste deel in een nieuwe reeks van Sarah Lark over vrouwen met grote dromen die niet stroken met de verwachtingen van de tijd waarin ze leven.

Dankjewel Uitgeverij De Fontein en VBK België voor deze fijne roman!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026161230
Verschijningsdatum: 12/07/2022
Aantal bladzijden: 542
Uitgeverij: De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s