Wolvenweer – Simon van der Geest & Karst-Janneke Rogaar

Masja en Iwan zijn wolven.  Masja heeft een boontje voor Iwan, maar bij volle maan gebeurt er iets vreemds met Iwan.  Hij verandert in een mens, niet zomaar een mens, maar een echte weerman.   Daar moeten de andere wolven niets van weten, hij kan niet grommen of wild dansen!  Alleen Masja ziet door de mens heen, haar lieve Iwan.  Kan Iwan de wolven ervan overtuigen dat hij ook als weerman iets voor de wolven kan betekenen?

Simon van der Geest is een bekroond jeugdauteur en schrijft het liefst voor kinderen en jongeren.  Met “Wolvenweer” schreef hij een boekje voor de reeks tijgerlezen, een leuke reeks voor eerste lezers die niet ingedeeld is in AVI-niveaus, maar focust op leesplezier.  Zijn grappige, wat absurde verhaal wordt ondersteund door de leuke illustraties van Karst-Janneke Rogaar.  Om volop van dit verhaal te genieten moeten jonge lezers het begrip weerwolf echt wel kennen en begrijpen.  Grappig is dat de rollen hier omgedraaid worden van weerwolf naar weerman.  Kinderen met een sterk taalbegrip, die alle letters geleerd hebben en niet bang zijn van wolven (want sommige exemplaren in dit boek, zijn toch wel een beetje eng), zullen echt genieten van dit leuke, maar atypische boek voor eerste lezers.

“Wolvenweer” is een boekje uit de Tijgerlezen-reeks van Simon van der Geest, voor eerste lezers met een sterk taalbegrip.

Bedankt Uitgeverij Querido en L&M Books voor dit bijzondere boek!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789045127910
Verschijningsdatum: 23/08/2022
Aantal bladzijden: 112
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s