Die lange, lange dagen – Inga Vesper

1959, Californië.  Joyce verdwijnt uit haar huis in een perfecte woonwijk.  Haar kinderen zijn alleen achtergebleven en er is een bloedvlek op de keukenvloer.  De buren lijken van niets te weten en enkel de hulp Ruby kan de rechercheur enige hulp bieden.  Al snel blijkt zich achter de deuren van de perfecte wijk veel meer af te spelen dan op hop het eerste gezicht lijkt.  

Inga Vesper is journalist en auteur.  Met haar debuut “Die lange, lange dagen”, slaagt ze erin een bijzondere sfeer te scheppen en de onderlinge relaties tussen de vrouwen in de “perfecte” wijk te schetsen.  De vrouwen verschuilen zich achter vele façades en hoewel ze door hun mannen klein gehouden worden, zijn ze rebels en tot veel meer in staat dan aanvankelijk gedacht wordt.  De tijdsgeest wordt mooi neergezet en ook het onrecht waarmee de hulp meer dan eens te maken krijgt, wordt met veel gevoel beschreven. Door het wisselende vertelperspectief (vanuit het slachtoffer, de hulp en de rechercheur), krijgt het verhaal hoofdstuk na hoofdstuk meer vorm en wordt het beeld completer. Een mooie thriller vol onderhuidse spanningen die je steeds weer op het verkeerde been zet. 

“Die lange, lange dagen”, het debuut van Inga Vesper is een boeiende literaire thriller die het beeld van de perfecte woonwijk in de jaren ‘50 doorbreekt.

Dankjewel Uitgeverij De Fontein en VBK België voor dit verhaal dat nazindert.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026152658
Verschijningsdatum: 19/07/2022
Aantal bladzijden: 317 Uitgeverij: De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s