De kronieken van Juno – De koning van de vuilnisbelt – Geert Klaasen

Juno is verlegen en nieuwsgierig tegelijk, geen makkelijke combinatie!  Als ze kennismaakt met Sem, die op een vuilnisbelt woont en er een echt koninkrijk heeft gebouwd, wordt ze meegenomen naar een wonderlijke droomwereld.  Samen komen ze in een wervelend avontuur terecht met de Nevelkapitein, gruwelijke Nachtmerries en de eeuwige Twijfelaar.  Ze beseffen dat de toekomst van Dromenland in hun handen ligt.

Geert Klaasen is arts en jeugdauteur.  Jonge lezers maakten eerder al kennis met Dromenland in de Kronieken van Finn.  Het verhaal van Dromenland gaat nu verder in de kronieken van Juno.  Hoewel deze reeks volledig op zichzelf staat, zullen lezers van de vorige reeks nieuwe ontdekkingen doen in deze nieuwe reeks.  Dit boek voor jonge fantasy-lezers vanaf 9 à 10 jaar zal vooral sterke lezers aanspreken.  Een plot dat zich in twee werelden afspeelt, fantasierijke personages en een groot geheim vormen de basis van dit verhaal.  De gebruikte woordenschat is niet steeds even eenvoudig en lezers moeten de aandacht er goed bij houden om het verhaal echt te vatten, maar wie daarvoor klaar is, zal ongetwijfeld ontdekken wat de spreuk, “Wat is wordt was wanneer 27 verrijst uit as”, betekent.

“De koning van de vuilnisbelt” is het eerste deel in de nieuwe reek “De kronieken van Juno” van de hand van Geert Klaasen.  Sterke fantasy voor jonge lezers.

Dankjewel Davidsfonds/Infodok voor dit fantasierijke verhaal!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789002275050
Verschijningsdatum: 30/08/2022
Aantal bladzijden: 156 Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s