Ooit waren er wolven – Charlotte McConaghy

Inti verhuist naar de Cairngorms in Schotland om er veertien wolven in het wild uit te zetten.  Door de plaatselijke bevolking worden de wolven en de onderzoekers met argusogen bekeken.  Inti wil in Schotland, samen met haar zus, een nieuwe start maken.  Wanneer een man spoorloos verdwijnt, komen de wolven in het vizier van de plaatselijke gemeenschap.  Inti moet haar angsten onder ogen zien en terug in contact proberen te komen met de mensen om haar heen.  Ze komt in een tweestrijd terecht en vindt het steeds moeilijker om te bepalen wie de schuldigen zijn in het verhaal; de mensen of de wolven.

Charlotte McConaghy debuteerde met “Vlucht” waarin ze een psychologisch verhaal koppelde aan de migratie van de stern en klimaatverandering.  In haar nieuwe boek gaat ze dezelfde toer op.  Ze slaagt er opnieuw in om een boek te schrijven met een sterke psychologische achtergrond gekoppeld aan een grote liefde voor de natuur.  Daarbij schrikt ze er niet voor terug haar medemens te wijzen op zijn eigen verantwoordelijkheid.  Dit is een verhaal waar je een beetje in moet groeien, maar dat je pagina na pagina meer vastgrijpt.  Een wonderlijk boek over natuurbehoud, misbruik, trauma en natuurlijk die geheimzinnige wolven.  Haar natuurbeschrijvingen zijn bijzonder mooie en accuraat en zorgen ervoor dat je echt een beeld kan scheppen van de omgeving.  Mooi hoe ze mens en dier zo dicht bij elkaar zet en hun gelijkenissen en verschillen in beeld brengt.

“Ooit waren er wolven” is de tweede roman van Charlotte McConaghy.  Opnieuw slaagt ze erin een diepmenselijk boek te schrijven met aandacht voor natuurbehoud en klimaatverandering.

Dankjewel Uitgeverij Prometheus en L&M Books voor dit beklijvende verhaal.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789044650365
Verschijningsdatum: 17/06/2022
Aantal bladzijden: 332
Uitgeverij: Prometheus

Een gedachte over “Ooit waren er wolven – Charlotte McConaghy

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s