De flat aan het einde van de wereld – Arndis Porarinsdottir & Hulda Sigrun Bjarnadottir

“Ik keek naar mijn oma, die helemaal niet was zoals ik dacht dat oma’s zouden moeten zijn, maar toch precies zoals zij moest zijn.”

Björk en haar familie zijn onderweg met de ferry naar Oma Eiland.  Ze hebben oma nog nooit gezien, want het eiland waar ze woont in niet makkelijk te bereiken.  Björk denkt dat ze even op bezoek gaan bij oma.  Haar verbazing is dus groot als de ferry vertrekt en blijkt dat dit de laatste van het seizoen was.  Pas in de lente komt de volgende.  Op het eiland valt ze van de ene verbazing in de andere, iedereen woont er in hetzelfde flatgebouw, wifibereik is er amper, de kinderen hebben nog nooit een hond gezien en wat is toch het plan met die grote berg aardappels?  Björk staat voor een heel bijzondere winter.

Dit boek van het IJslandse auteursduo Arndis Porarinsdottir en Hulda Sigrun Bjarnadottir won verschillende IJslandse prijzen en is nu klaar om de rest van de wereld te veroveren.  Met een boek als dit moet dat zeker lukken.  Het duo schreef een verhaal dat een mooie mix is tussen realiteit en fantasie.  Daarbij hebben ze aandacht voor heel wat hedendaagse problemen zoals klimaatverandering en consumptiegedrag.  Daarnaast is het een aangrijpend verhaal over vriendschap, familie en samenleven.  Het is ongelooflijk hoe deze vele thema’s naadloos in het verhaal lijken te passen.  Hoewel het verhaal op het eerste zicht luchtig lijkt, bevat het zoveel om kinderen en jongeren aan het denken te zetten.  Het is bijzonder sterk geschreven en leest als een trein.  Een bijzonder boek dat bijblijft, heel wat losmaakt en een aanrader van formaat!

“De flat aan het einde van de wereld” is een bijzonder boek dat op een luchtige manier grote thema’s zoals klimaatverandering en consumptiegedrag aan bod brengt.  Koppel daaraan een verhaal over vriendschap en je bekomt dit topboek!

Bedankt Uitgeverij Volt en L&M Books voor dit fijne boek dat nazindert.

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021468259
Verschijningsdatum: 30/08/2022
Aantal bladzijden: 317
Uitgeverij: Volt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s