Lowie – Van de vogel en de dief – Stefan Boonen

“Het landschap lijkt op het deken van haar bed.  Ook gemaakt van lapjes: er zijn graslanden, veldjes met donkergroene raggel, brokkelmuurtjes, stroke, zand, bosjes, heggen.”

Dit is het verhaal van Lowie.  Een woelig meisje met hoge golven in haar hoofd en haar benen.  Een meisje met een gouden fladderhart.  Op een dag loopt ze weg, op zoek naar meer.  En meer vindt ze!  Ga jij ook mee op tocht met Lowie?

“Ik stel niet veel voor, denkt ze, ik ben als een reepje papier, een los draadje. Zonder familie, zonder spullen, amper een plek om te slapen. Minder kun je niet zijn.”

Stefan Boonen schrijft bijzondere boeken voor kinderen van alle leeftijden.  En dat “Lowie” één van die bijzondere boeken is zal niemand ontkennen.  Hij schreef een boek voor kinderen vanaf een jaar of 10 dat ondeugend is, grappig en heel vaak recht naar je hart gaat. In een schrijfstijl die vaak poëtisch, dan weer filmisch is, brengt hij het personage van Lowie tot leven.  Met goed gekozen woorden en in een rijke taal, laat hij het verhaal in je hoofd leven en slaagt hij erin emoties levensecht weer te geven.  Dit boek is anders op de best mogelijke manier en is misschien wel het beste wat Stefan Boonen tot nu toe geschreven heeft.  Hij verrast, ontroert en overtuigt.  De cover van de hand van Dieter De Schutter maakt dit perfecte plaatje compleet! 

“Het is de eerste keer dat ze woorden geeft aan haar verdriet. Ze heeft zelfs niet één keer luidop gezegd: oma is dood.”

“Lowie Van de vogel en de dief”, het nieuwe boek van Stefan Boonen, laat een nieuwe wind door jeugdboekenland waaien.  Dit moet je gewoon gelezen hebben!

Bedankt Uitgeverij Pelckmans voor dit zalige boek!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN:  9789464019391
Verschijningsdatum: 10/10/2022
Aantal bladzijden: 312
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s