Geef mij maar ijs! – Marieke van Hooff & Isabelle Geeraerts

Flint komt van de Noordpool.  Hij moest echter verhuizen, want het werd er te warm en zijn huis smolt. Hij verhuisde naar een doodgewoon huis in een doodgewone straat.  Hij is gelukkig in zijn nieuwe huis, maar heeft één groot probleem: hij mist de kou enorm!  Daarom kruipt hij in het vriesvak in de supermarkt, hangt hij graag rond in een grot en loopt hij in de winter in zijn nieuw t-shirt buiten. Op een warme zomerdag gaat hij in de zoo op zoek naar een oplossing voor zijn probleem.

Marieke van Hooff en Isabelle Geeraerts werkten eerder samen aan het fijne boek voor jonge lezers “Een trui om in te wonen”.  In hun tweede boek brengen ze klimaatverandering en wat het betekent om te moeten vluchten, onder de aandacht van hun jonge lezers.  Met de nodige humor slagen ze erin deze belangrijke thema’s op kindermaat te brengen.  De pagina’s bevatten telkens een beperkte hoeveelheid tekst, opgebouwd uit korte zinnen en erg leuke, kleurrijke illustraties.  Kinderen die al even kunnen lezen (na ongeveer een jaar leesonderwijs), zullen met hier en daar wat hulp het boek vlot kunnen lezen.  De vele illustraties ondersteunen het verhaal perfect waardoor ook de moeilijkere woorden vlotter gelezen zullen worden.  Dit fijne, tweede deel in de reeks verdient zeker een plaatsje in de boekenkast thuis of in de klas.  Opnieuw een origineel verhaal met de nodige diepgang en humor.

“Geef mij maar ijs!” is een tweede boekje van Marieke van Hooff en Isabelle Geeraerts in een leuke reeks originele boeken voor jonge lezers.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor dit originele boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464291575
Verschijningsdatum: 15/09/2022
Aantal bladzijden: 71
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s