Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende – Jozua Douglas

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. wordt uitgenodigd om samen met een groep detectives Cor de Haan op te sporen in de jungle van Costa Banana.  Hun opdracht is om in een soort wedstrijd als eerste de vermiste terug te vinden.  Lev vindt van bij het begin dat er iets vreemds aan de hand is met de zaak en vraagt zijn vrienden mee.  Eens aangekomen in Costa Banana en de vermiste plots terug opduikt, ontdekken ze dat de reis een heel andere reden heeft.  Kunnen ze zich uit deze gevaarlijke zaak redden?

Jozua Douglas zette heel wat kinderen aan het lezen met zijn Costa Banana-reeks en met zijn vele andere boeken.  In dit tweede deel in de S.P.E.U.R.N.E.U.S.-reeks komen de kinderen in Costa Banana terecht.  Lezers van de Costa Banana reeks zullen dus zeker de setting herkennen. Dit vlot en spannend avontuur wordt aangevuld met fijne illustraties van Geert Gratama.   Het plot is goed uitgewerkt en boeit van begin tot eind.  Helaas heb ik wat meer moeite met de taal die voor het kleurrijke personage van Arie de Haan gebruikt wordt.  Zijn vele gesprekken worden in een dialect neergeschreven en hoewel dit zijn unieke karakter in de verf zet, kan het kinderen die (nog) niet zo sterk zijn in taal in de war brengen.  

Woorden worden vervormd, werkwoorden worden verkeerd gebruikt of vervoegd en de zinsbouw is vaak niet correct.  Een boek dat dus vooral geschikt is voor sterke lezers die dit als grappig zullen ervaren. 

“Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende” is het tweede deel in de grappige en spannende detectivereeks van Jozua Douglas.

Dankjewel Uitgeverij De Fontein en VBK België voor dit grappige boek!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789026161087
Verschijningsdatum: 29/08/2022

Aantal bladzijden: 256
Uitgeverij: De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s