De droomfabriek – Gerwin van der Werf

Josie maakt een carrièreswitch en gaat zonder ervaring voor de klas staan als wiskundeleerkracht in een achterstandswijk.  Vooral klas 3A en populaire leerling Carmen maken het haar moeilijk. Carmen komt te laat, weigert haar telefoon af te geven en lijkt geen greintje interesse te hebben in de lessen.  Ze spendeert liever tijd aan haar instagramaccount met zestigduizend volgers.  En dan vraagt Carmen opeens bijles, maar die moet wel bij Josie thuis doorgaan.  Opeens bouwt ze een band op met het meisje waarin ze dieper verstrikt raakt dan haar lief is.

Gerwin van der Werf is auteur en recensent voor Trouw.  Eerder stonden zijn romans “Wild” en “Een onbarmhartig pad” op de longlist van de Libris Literatuur Prijs.  Met zijn nieuwe roman zet hij de tekortkomingen van het onderwijssysteem in de verf. In een boek dat boeit van begin tot eind, maar waarvan je je afvraagt waar het nu precies naartoe gaat, laat hij boeiende personages de revue passeren.  Ze zijn uit het leven gegrepen en tonen de diepmenselijke kantjes van zowel leerkracht als leerling.  De bijzondere band die tussen de twee groeit doet soms de wenkbrauwen fronsen en toch is het niet moeilijk begrip op te brengen voor beiden. Deze psychologische roman straalt door de gelaagdheid van het verhaal en zijn personages.  Een sterk boek over de kracht en de valkuilen van onderwijs.

“De droomfabriek” is een sterke psychologische roman van Gerwin van der Werf over een vrouw die de overstap maakt naar het onderwijs maakt en verstrikt raakt in de relaties die ze met haar leerlingen heeft.

Dankjewel Uitgeverij AtlasContact voor deze bijzondere roman.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025472412
Verschijningsdatum: 16/08/2022
Aantal bladzijden: 288
Uitgeverij: AtlasContact

Een gedachte over “De droomfabriek – Gerwin van der Werf

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s