Eddie Albert en de bonte beestenbende – Paul O’Grady

Eddie heeft een geheim: hij kan praten met dieren.  Als hij tijdens de zomer bij een tante gaat logeren in Amsterdam, ontdekt hij dat ze dezelfde gave heeft.  Op een nacht ziet hij echter hoe een jonge orang-oetan ontvoerd wordt op een boot.  Het is duidelijk dat het dier in nood is en hij is vastbesloten het te helpen.  Samen met het buurmeisje en zijn tante belandt hij in een spannend avontuur.

Paul O’ Grady is komiek en presenteert shows met dieren in de hoofdrol op de Engelse tv.  Eerder schreef hij een autobiografie, dit is zijn eerste kinderboek.  Voor dit verhaal voert hij erg leuke personages op die elk wat excentrieke kenmerken hebben.  Voeg daarbij een hele reeks leuke dieren die actief meewerken aan het verhaal en je bekomt een fijne bende met heel wat potentieel.  De uitwerking van het verhaal is echter niet altijd even sterk, met vaak goede hoofdstukken maar af en toe zwakke delen in het verhaal. Naarmate het einde nadert, krijgt het verhaal meer vaart en wordt de spanning opgedreven.  Een boek met fijne karakters dat misschien nog wat beter uitgewerkt had moeten worden.  Hopelijk is dat het geval in de volgende delen.

“Eddie Albert en de bonte beestenbende” is het eerste jeugdboek van Paul O’Grady over een jongen die met dieren kan praten en in een spannend avontuur terecht komt.

Dankjewel HarperCollins voor dit fijne verhaal!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789402710793
Verschijningsdatum: 14/09/2022
Aantal bladzijden: 288
Uitgeverij: HarperCollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s