Vogel is dood – Tiny Fisscher & Herma Starreveld

Vogel is dood.  Het nieuws gaat als een lopend vuurtje tussen de andere vogels.  Ze zijn verdrietig.  Ze beslissen dat vogel begraven moet worden, maar dat zorgt voor een beetje ruzie. Allemaal hebben ze hun eigen herinnering aan vogel.  Samen gaan ze op pad om vogel te begraven.  Ze nemen afscheid met een tekst en een lied.  Daarna gaan ze samen aan tafel en denken ze na over wat de dood van vogel met hen doet.

Tiny Fisscher schrijft boeken voor kinderen van alle leeftijden.  Samen met illustrator Herma Starreveld maakte ze dit prentenboek dat aanzet om met jonge kinderen over de dood te praten.  In eenvoudige, maar warme woorden nemen de vogels afscheid van hun vriend.  De vogels in kleurrijke collagetechniek worden tegen een achtergrond van grijstinten voorgesteld.  Dit creëert een unieke sfeer en geeft het verdriet van de vogels mooi weer, zonder het boek te verdrietig te maken.  Het geheel van tekst en illustraties is echt geslaagd en maakt het mogelijk om met jonge kinderen vanaf een jaar of 3 over dit onderwerp in gesprek te gaan.  Door de beperkte hoeveelheid tekst is er ook ruimte voor eigen invulling en om over eigen gevoelens te praten.  Het verhaal maakt ook duidelijk dat niet iedereen op dezelfde manier rouwt.  Een sterk prentenboek dat een moeilijk onderwerp op kleutermaat brengt.

“Vogel is dood” is een prentenboek van Tiny Fisscher en Herma Starreveld dat toelaat om overlijden op een eenvoudige manier voor jonge kinderen bespreekbaar te maken.

Dankjewel Uitgeverij Gottmer en L&M Books voor dit warme prentenboek.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025776237
Verschijningsdatum: 28/09/2022
Aantal bladzijden: 34
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s