Pleasant Valley – Jolanda Ivonne Clément

1973.  Kite is negen en woont in een ogenschijnlijk perfecte wijk, met perfect gemaaide gazons en gezinnen uit de middenklasse.  Als er in de buurt een probleemgezin komt wonen, lijkt de wijk op zijn fundamenten te daveren.  De kleine (en vaak grote) kantjes van individuen komen boven en de wijk toont zich niet van zijn mooiste kant.  Als er brand uitbreekt in het huis van het gezin wordt de onverdraagzaamheid ten top gedreven. Kite ziet het allemaal gebeuren en achter de deuren van haar gezin loopt het ook allesbehalve perfect.  Ze kan uit de situatie ontsnappen, maar vlak voor ze volwassen wordt besluit ze haar trauma’s onder ogen te zien en de vreselijke waarheid boven water te brengen.

Jolanda Ivonne Clément debuteerde in 2021 met Oostwaarts, een roman over de Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van een 11-jarige jongen.  Nu kruipt ze in de huid van een 9-jarig meisje dat thuis verwaarloosd wordt door haar labiele moeder.  Met veel gevoel, maar zonder ooit emotioneel te worden, slaagt ze erin de gevoelens van een kind naadloos op papier te zetten.  Deze roman, die leest als een trein, kruipt onder je huid en leg je nog moeilijk weg.  Je krijgt al snel een band met de lieve Kite, die in een wrede grotemensenwereld, haar eerlijke, kleine zelf probeert te zijn.  Dit verhaal toont mooie hoe sociale druk een volledige groep mensen verkeerde beslissingen kan laten nemen en hoe ze kinderen onder druk zetten om hun hachje te redden.  Deze bijzonder sterke roman die bijblijft laat je niet onberoerd en is het lezen meer dan waard. Wedden dat je het woordje “Okay” vanaf nu met een andere blik bekijkt?

“Pleasant Valley” is de tweede roman van Jolande Ivonne Clément over een jong meisje dat te maken krijgt met een groot onrecht in haar schijnbaar perfecte wijk.

Dankjewel AmboAnthos en VBK België voor dit beklijvende boek!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789026360756
Verschijningsdatum: 24/08/2022
Aantal bladzijden: 422
Uitgeverij: AmboAnthos

Een gedachte over “Pleasant Valley – Jolanda Ivonne Clément

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s