Elena weet – Claudia Piñeiro

Elena heeft parkinson en moet haar dag plannen rondom haar medicijngebruik, zodat ze toch even controle over haar lichaam heeft.  Haar dochter en mantelzorger Rita is recent overleden en Elena kan niet geloven dat ze zelfmoord pleegde.  Ze is vastbesloten om naar de andere kant van de stad te gaan om langs te gaan bij Isabel.  Hoewel Isabel maar heel kort in hun leven kwam, heeft Elena alle hoop op haar gevestigd om gerechtigheid voor haar dochter te krijgen. 

Claudia Piñeiro is een Argentijnse bestsellerauteur. Haar werk werd in meer dan 25 talen vertaald en is in haar land politiek actief op het vlak van abortuswetgeving. Deze roman verscheen eerder in 2010 onder de titel “Het kwaad van Elena”. Naar aanleiding van de nominatie van het boek voor de International Booker Prize, werd het boek opnieuw uitgegeven. In deze korte roman weet ze het lijden van Elena heel goed te vatten. Elena worstelt niet alleen met haar ingrijpende ziekte, maar ook met het immens verdriet om het verlies van haar dochter. In verhaallijnen die heden en verleden afwisselen krijgen we een mooi beeld van de complexe relatie tussen een moeder en dochter. De moeilijke positie van de mantelzorger wordt met veel gevoel beschreven. Dit korte maar krachtige boek brengt heel wat complexe thema’s zoals ziekte en abortus aan bod.

“Elena weet” van Claudia Piñeiro geeft een blik in de gedachten van een vrouw die met parkinson door het leven gaat.

Dankjewel Meridiaan Uitgevers voor dit bijzondere boek!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789493169890
Verschijningsdatum: 23/08/2022
Aantal bladzijden: 152
Uitgeverij: Meridiaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s