Alles wat groots voelt – Reine De Pelseneer

Tor is 18, houdt van schrijven en zou zichzelf geen grote held noemen. Op zijn achttiende vertelt zijn moeder hem dat zijn vader een IJslander is die niet van zijn bestaan afweet.  Helemaal alleen vertrekt hij naar IJsland om zijn vader te ontmoeten.  Het is afwachten hoe zijn vader op zijn komst zal reageren.  In het dorpje aangekomen, wordt hij niet alleen geconfronteerd met de woeste schoonheid van de plaats, maar lijkt hij zelf ook een kleine storm te veroorzaken.

Reine De Pelseneer schrijft sterke verhalen en poëzie voor kinderen, jongeren en volwassenen.  Voor haar nieuwe YA-roman kroop ze met veel inlevingsvermogen in de huid van een 18-jarige jongen, die de reis van zijn leven maakt.  Hij gaat op zoek naar zijn vader, maar de reis brengt hem zoveel meer.  Dit verhaal over jezelf zoeken en vinden, eerste liefde en krachtige familiebanden tegen de achtergrond van de woeste IJslandse natuurpracht, laat je niet onberoerd.  In een mooie, warme stijl weet de auteur de gevoelens van Tor perfect te vatten.  Hoofdstukken worden afgewisseld met korte stukjes poëzie die het verhaal nog krachtiger maken.  Deze sterke YA-roman is helemaal van deze tijd, laat jongeren kennismaken met poëzie en verdient zeker en vast een plekje op de leeslijsten van de 14 tot 18-jarigen.  

“Alles wat groots voelt” is een prachtige YA-roman van Reine De Pelseneer over een jongen die tijdens de zoektocht naar zijn vader, veel meer vindt dan hij zocht.

Dankjewel Uitgeverij De Eenhoorn voor dit warme boek!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789462916715
Verschijningsdatum: 19/10/2022
Aantal bladzijden: 288
Uitgeverij; De Eenhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s