Pluk en Pluis – De weg naar terug – Mathilde Stein

Pluis zit rustig in zijn hok als er opeens een tweede cavia in zijn hok wordt gezet.  Pluk houdt van actie en is geen gewone cavia maar een ninjavia.  Het rustige wereldje van Pluis wordt helemaal op zijn kop gezet.  Pluk brengt heel wat avontuur in het leven van Pluis, want ineens is er een ring die toebehoort aan een prinses.  En die ring, die moet kost wat kost terug!

Mathilde Stein schrijft het liefst voor kinderen.  Voor Pluk en Pluis maakte ze voor het eerst ook haar eigen illustraties.  Met dit boek voor jonge lezers of sterke eerste lezers, slaagt ze erin met eenvoudige woordenschat een knotsgek avontuur te vertellen.  In korte hoofdstukken, die telkens net ietsje moeilijker worden, sleept ze kinderen mee in een verhaal dat moeilijk neer te leggen is.  De twee cavia’s zijn lief, grappig, soms eens stoer en dan weer bang.  Ze hebben heel wat menselijke trekjes, waardoor kinderen zich in de schattige diertjes zullen herkennen. Dat er bovendien af en toe eens caviapoep aan te pas komt, zal het leesplezier helemaal compleet maken.  Dit bijzonder sterk boek voor eerste lezers, dat met zijn 317 pagina’s ook als een echt grote lezersboek aanvoelt, is een aanwinst voor elke schoolbibliotheek en voor al die eerste lezers die op zoek zijn naar meer dan een avi-boek.  Wedden dat die lezers, net als ik, nu al uitkijken naar andere delen in deze geweldige reeks?

“Pluk en Pluis – De weg naar terug” van Mathilde Stein is een zalig, dik boek voor jonge lezers over de avonturen van twee lieve, grappige en wat gekke cavia’s.  Leesplezier van topkwaliteit!

Dankjewel Uitgeverij Lemniscaat voor dit geweldige boek!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047714873
Verschijningsdatum: 20/09/2022
Aantal bladzijden: 317
Uitgeverij: Lemniscaat

3 gedachtes over “Pluk en Pluis – De weg naar terug – Mathilde Stein

    1. Dag Leen, je moet het boek wat vergelijken met de dikke Vos en Haas boeken. Enkel de sterke eerste lezers zullen hier al klaar voor zijn, anderen vanaf begin tweede leerjaar. Het verhaal is in korte hoofdstukken van een drietal pagina’s (met illustraties) opgedeeld. Je kan dus perfect dagelijks een hoofdstukje (samen) lezen. Ook een ideaal boek om aan jongere kinderen voor te lezen!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s