Een boom vol knuffels – Angelique Le Grand & Nadine de Burlett

Op een nacht komt de papa van Jana geschrokken naar boven, want er is iets ergs gebeurd.  Na een ongeluk is haar broertje er niet meer.  Jana heeft het moeilijk en in huis is er veel verdriet.  In de buurt is er echter een boom, een boom vol knuffels en briefjes.  Jana vindt er een plek om na te denken en herinneringen op te halen.

Angelique Le Grand schreef dit boek naar aanleiding van een ongeval bij haar in de buurt.  Samen met illustrator Nadine de Burlett maakte ze een warm prentenboek over afscheid nemen, verdriet en rouwen om iemand die uit je leven verdween.  Zachte, dromerige illustraties vormen een rustige basis voor dit mooie verhaal op rijm.  In kleine stukjes tekst, telkens 4 zinnen per dubbele pagina, wordt het rouwproces van Jana doorlopen.  Het boek zal troost bieden bij verlies en toont de vele gevoelens die daarbij boven komen.  Na het verhaal komen een aantal activiteiten aan bod die Jana hielpen bij het verwerken van het overlijden van haar broertje.  Het biedt kansen en ideeën die bij het verwerkingsproces kunnen helpen.   Dit bijzondere boek is een echte aanwinst voor een rouwkoffer op school.  Ook voor wie thuis geconfronteerd wordt met verlies, is dit een bijzonder mooi en waardevol boek om samen met het verdriet te leren omgaan.

“Een boom vol knuffels” van Angelique Le Grand en Nadine de Burlett is een warm en lief prentenboek dat kan helpen om het verlies van een dierbare een plekje te geven.

Dankjewel Angelique en Nadine voor dit waardevolle en warme boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464680737
Verschijningsdatum: 16/09/2022
Aantal bladzijden: 58
Uitgeverij: Boekscout

Een gedachte over “Een boom vol knuffels – Angelique Le Grand & Nadine de Burlett

  1. Pingback: Nationale voorleesdagen - Happymakersblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s