Het walvistheater – Joanna Quinn

Tussen Twee Wereldoorlogen in, groeien Cristabel, Flossie en Digby op aan de kust van Dorset op het landgoed Chilcombe.  Hun ouders hebben weinig belangstelling in hun doen en laten en ze voeden zichzelf eigenlijk op, omringd door wat bedienden en een gouvernante.  Als er op het strand nabij een walvis aanspoelt, zijn ze door het dode dier gefascineerd.  Steeds meer spenderen ze tijd aan theater spelen en de ribben van de walvis worden hun toneel.  Dan breekt de oorlog uit en moeten ze elk hun eigen weg gaan, maar de herinneringen aan hun jeugd zorgen voor een levenslange verbondenheid.

Joanna Quinn Is journalist en docent creative writing.  Dit is haar debuutroman die gelauwerd wordt en een bestseller werd in het Verenigd Koninkrijk.  Deze lijvige roman van 542 pagina’s sleept je mee in een boeiende periode in onze geschiedenis op een idyllische plek aan de Engelse kust.  De mooie, gedetailleerde beschrijvingen zorgen ervoor dat je zelf als toeschouwer in het verhaal lijkt te leven.  Het verhaal kabbelt rustig voort en laat je meegenieten van de belevenissen van de kinderen en de omgeving waarin ze opgroeien.  Hun levens worden sterk beïnvloed als de oorlog uitbreekt, hun wegen scheiden en elk op hun manier proberen ze hun steentje bij te dragen.  Het eerder trage tempo van deze roman vraagt je om tijd te nemen om dit boek te lezen, in ruil krijg je prachtige beschrijvingen, een diepmenselijk, tijdloos verhaal en leer je personages kennen die je niet snel zal vergeten.  Voor wie fan was van de Cazalet-reeks van Elizabeth Jane Howard is dit een absolute aanrader.

“Het walvistheater”, het debuut van Joanna Quinn, is een tijdloos coming of age verhaal over drie kinderen die in volle vrijheid opgroeien op een landgoed en doorheen hun leven terugvallen op de herinneringen aan deze ongedwongen tijd.

Dankjewel Boekerij en Uitgeverij Lannoo voor dit tijdloze boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789022594599
Verschijningsdatum: 06/09/2022
Aantal bladzijden: 542
Uitgeverij: Boekerij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s