Ik ben hier! – Joke van Leeuwen

Toen het water steeg in Wolem, bleef Jona alleen achter.  Iedereen werd met boten opgehaald, maar Jona zijn ze vergeten. Op de top van een hoog flatgebouw blijft ze achter.  Ze spreekt zichzelf moed in en gaat op ontdekking in het flatgebouw om ervoor te zorgen dat ze gered wordt.  Ze is vindingrijk, heel erg dapper, maar soms ook wat verdrietig en eenzaam.  

Joke Van Leeuwen schrijft al vele jaren de mooiste kinderboeken waarmee ze meermaals in de prijzen viel.  In haar typische stijl schreef ze een eigentijds verhaal over het stijgende water en een dapper meisje.  Ze slaagt erin een verhaal met een zwart kantje op een luchtige manier te brengen.  Jona heeft een onvoorstelbare veerkracht en ziet ondanks haar moeilijke situatie vooral mogelijkheden in plaats van problemen.  Ook al kent ze moeilijke momenten, telkens opnieuw kan ze zichzelf moed inspreken en zoekt ze nieuwe oplossingen.  Dit fijne boek van lezers vanaf 8 jaar werd geïllustreerd door de auteur zelf.  Zowat elke pagina wordt opgefleurd door een grappige illustratie, die het verhaal echt tot leven brengt.  De auteur slaagt erin om in een ongedwongen stijl, een hedendaags thema in de kijker te zetten.  

“Ik ben hier” is een fijn, hedendaags verhaal met een hoekje af van Joke Van Leeuwen, over een meisje dat alleen in flatgebouw achterblijft als haar dorp overstroomt.

Dankjewel Uitgeverij Querido en L&M Books voor dit leuke verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045128306
Verschijningsdatum: 29/09/2022
Aantal bladzijden: 116
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s