Heel de wereld wordt wakker – Jaap Robben & Sebastiaan Van Doninck

Wil je 333 maal genieten?  333 Keer verrast worden?  Dan is deze nieuwe poëziebundel misschien wel iets voor jou. Jaap Robben maakte een selectie van 333 gedichten voor kinderen en jongeren geschreven tussen 1990 en nu.  Auteurs als Bart Moeyaert, Joke Van Leeuwen, Edward van de Vendel, Riet Willen en vele, vele anderen passeren de revue. Deze moderne kijk op poëzie voor kinderen groeit als het ware met je mee.  In vier delen groei je mee met de gedichten.  Het is een boek om stilletjes van te genieten, ergens dichtbij te houden en open te slaan op stille momenten.  

 Welke leeftijd je ook hebt, je vindt er telkens iets in terug dat bij je past.  Ben je op zoek naar een gedicht dat bij de herfst past?  Of dacht je eerder aan je beste vriend?  Misschien zoek je wel een gedicht van je favoriete schrijver?  Dankzij de handige registers vind je zeker wat je zoekt.  Maar laat je zeker ook verrassen, laat het boek op een willekeurige plek openvallen en misschien brengen de woorden je wel net wat je die dag nodig had.

Laat dit boek slingeren in je klas, in de bibliotheek, gewoon thuis op de salontafel of geef het een plekje op je bureau.  Sla het op vaste tijdstippen eens open, laat kinderen er op onbewaakte ogenblikken in snuisteren en geef zo al het moois door dat onze taal in petto heeft!  Ze ontdekken ongetwijfeld nieuwe schrijvers, oude bekenden en ontwikkelen zo misschien een levenslange liefde voor poëzie.  

Bedankt Uitgeverij Gottmer en L&M Books voor dit prachtige werk!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025774837

Verschijningsdatum: 28/09/2022
Aantal bladzijden: 367
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s