Nina Tomatina – Ruth Verstraeten & Annelies Vandenbosch

Nina wordt Nina Tomatina genoemd door toptrut Trina.  Sinds Trina in haar klas is opgedoken, krijgt Nina te maken met de ene pesterij na de andere.  Trina is gewiekst, slecht en sleept Steffi en Monica mee in haar stoute plannen.  Naar school gaan wordt voor Nina met de dag onaangenamer.  Met het schooltoneel voor de deur lijkt Trina met alle pluimen te gaan lopen. Maar dat is buiten Nina en haar klasgenoten gerekend!

Ruth Verstraeten is knutseljuf, denkt in rijmen en heeft tonnen energie.  Annelies Vandenbosch tekent erop los.  Samen maakten ze de zalige opvolger van Tante Teefje, De kindervleesfabriek en De tandenslager.  Dit stuiterend, dik prentenboek in groot formaat heeft illustraties die van het papier spatten, een tekst vol gevatte, ondeugende rijmen en staat garant voor een voorleeservaring om van te smullen.    Het verhaal en dan vooral de uitlatingen van Trina kunnen hard zijn, maar dat maakt het verhaal ook echt geloofwaardig. Dit zorgt ervoor dat het eerder geschikt is om voor te lezen aan kinderen van de lagere school.  Hoewel zelf lezen zeker kan vanaf een jaar of 8, is het zo’n boek dat echt helemaal tot zijn recht komt als het expressief voorgelezen wordt.  Het mooie rijmtempo, de vlammende tekeningen en het thema dat niemand onberoerd laat, zorgen ervoor dat kinderen ongetwijfeld aan je lippen hangen.

“Nina Tomatina” het nieuwe, groot formaat prentenboek van Ruth Verstraeten en Annelies Vandenbosch vertelt een vlammend verhaal over pesten dat zich uitermate tot voorlezen leent.

Bedankt Uitgeverij Davidsfonds voor dit sterke verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789002275807
Verschijningsdatum: 11/10/2022
Aantal bladzijden: 76
Uitgeverij: Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s