Voor altijd dichtbij – Elvis Peeters & Yule Hermans

Yule heeft sproeten die volgens haar mama een sterrenhemel op haar gezicht vormen.  ‘s Avonds zoeken ze naar sproeten op elkaars gezicht.  Tot alles anders wordt als mama er niet meer is.  In huis is er veel verdriet.  Alles en iedereen lijkt wel van glas.  Grote en kleine dingen herinneren aan mama en Yule maakt er een nest van.  Stap voor stap krijgt het leven weer wat kleur en slagen Yule, haar papa en broer er weer in om samen warmte in huis te brengen.

Elvis Peeters is het pseudoniem voor het duo Jos Verlooy en Nicole Van Bael, samen schrijven ze kinderboeken die vaak bekroond worden.  Yule Hermans is een jonge illustratrice, die met haar kleurrijke, bijzondere illustraties grote en kleine verhalen vertelt.  In dit zeer persoonlijke prentenboek, brengt Yule haar eigen verhaal en hoopt ze zo andere kinderen die een ouder verliezen een hart onder de riem te steken.  Dit prentenboek vond zijn oorsprong in de masterproef van Yule (2018) en werd nu herwerkt.  Elvis Peeters zorgde voor een passende, pakkende tekst die de grote illustraties nog meer tot hun recht laat komen.  Dit aangrijpende boek zet het thema rouw op een beeldende, poëtische manier in de kijker.  Een sterk prentenboek om te koesteren en om op de moeilijkste momenten in het leven in te zetten.

“Altijd dichtbij” is een aangrijpend maar sterk prentenboek van Elvis Peeters en Yule Hermans over het verlies van een ouder.  

Dankjewel Uitgeverij Lannoo om dit aangrijpende verhaal met ons te delen!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401486767
Verschijningsdatum: 11/10/2022
Aantal bladzijden: 44
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s