En ze leefden nog – Elisabeth Lucie Baeten & Flore Deman

Stel je voor… sprookjes waarin de prinses niet wanhopig is of op zoek naar een prins, maar waarin prinsessen zelf hun leven mogen bepalen!  In dit sprookjesboek doen prinsessen helemaal hun eigen zin.  Ariël doet liever ballet dan waterpolo, Rapunzel vindt die lange haren maar niks, Doornroosje is doodmoe door de overvolle dagen en Belle is bijzonder kwaad.   Hoe deze prinsessen de held zijn in hun eigen verhaal, kan je helemaal zelf ontdekken in dit bijzondere boek.

Elisabeth Lucie Baeten is schrijver en scenarist.  In haar eerste prentenboek herschreef ze sprookjes op maat van deze tijd voor kinderen en ouders van nu.  Ze toont dat kinderen een eigen wil mogen hebben en hun dromen kunnen najagen.  De prinsessen in haar boek blijven niet bij de pakken zitten en nemen hun eigen leven in handen. Flore Deman zorgde voor de paginavullende, kleurrijke illustraties en brengt de gevoelens van de meisjes mooi in beeld.  De tekst op rijm zorgt voor een heerlijk voorleesritme en is grappig, soms ondeugend en altijd to-the-point.  Voeg daarbij een reeks diverse personages waarin zowat iedereen zichzelf herkent en je krijgt een prentenboek dat klaar is om een nieuwe generatie kinderen en ouders urenlang zoet te houden.  En het beste van al?  Er blijven nog heel wat sprookjes over die in volgende boeken aan bod kunnen komen.

In “En ze leefden nog”, een prentenboek van Elisabeth Lucie Baeten en Flore Deman, werden sprookjes herwerkt en nemen prinsessen hun leven in handen.

Dankjewel Uitgeverij Vrijdag voor dit baanbrekende prentenboek!

🌕🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789464341287
Verschijningsdatum: 13/10/2022
Aantal bladzijden: 56
Uitgeverij: Vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s