Alles verandert – Laïla Koubaa & Inge Bogaerts

Na een dagje in de stad gaat Doenja met haar nieuwe boek met de metro naar huis.  Ze valt in slaap en rijdt te ver mee.  Ze ontmoet Gekko en ze beslissen samen de weg naar huis terug te zoeken.  Onderweg ontdekt Doenja dat het niet zo goed gaat met de wereld; dieren bevinden zich niet meer op de plaats waar ze horen, de zee is een grote afvalsoep, het varken mag nooit buitenspelen en grote stukken bomen worden gekapt. Als Doenja haar ouders terugziet, is ze helemaal klaar om de handen uit de mouwen te steken.

Laïla Koubaa is auteur en werkt in het onderwijs met jongeren met specifieke noden.  Samen met illustrator Inge Bogaerts maakte ze een prentenboek dat onze ogen wil openen.  Dit felroze boek toont dat de toekomst van onze wereld helemaal niet zo rooskleurig is, maar laat ook zien dat we zelf heel wat in handen hebben.  De paginavullende illustraties zijn eerst wat dromerig, maar tonen al snel de realiteit waar onze wereld mee te maken krijgt. Doenja en haar vrienden denken echter in oplossingen en zien kansen op de problemen aan te pakken.  Dit fijne prentenboek wijst kinderen en ouders op hun verantwoordelijkheid, zonder belerend over te komen.  Het kan perfect ingezet worden om thuis of in de klas in gesprek te gaan met kinderen over vervuiling en klimaatverandering.  Een boek dat helemaal van deze tijd is en aanzet tot verandering!

“Alles verandert” is een prentenboek van Laïla Koubaa en Inge Bogaerts dat kinderen en hun ouders probeert aan te zetten tot gedragsverandering om samen de wereld mooier te maken.

Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor dit oogopenende boek!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464015430
Verschijningsdatum: 17/10/2022
Aantal bladzijden: 48
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s