Jules – Annemie Berebrouckx

Jules is al jaren een klinkende naam in de Vlaamse peuter- en kleuterklassen.  Onze kleinsten zijn gek op het lieve vriendje en zijn belevenissen.  Auteur en illustrator Annemie Berebrouckx startte recent uitgeverij Mamie op en bracht voor het eerst haar boeken helemaal zelf op de markt.  

Elke reeks bestaat uit twee boeken die dieper ingaan op hetzelfde thema: een prentenboek en een uitklapboek.  Het prentenboek vertelt een fijn en educatief sterk verhaal dat opgefleurd wordt door de lieve tekeningen met Jules en zijn familie in de hoofdrol.  Het uitklapboek focust daarna op de nieuwe woorden die in het verhaal aan bod komen.  Elke pagina bevat één woord of korte zin met de bijhorende illustratie.  Ideaal om met jonge kinderen nieuwe woordenschat te oefenen.  De nieuwe setjes boeken zijn bijzonder fijn om mee in de kleuterklas aan de slag te gaan.  De thema’s zijn herkenbaar voor kleuters en hun woordenschat wordt op die manier stapsgewijs uitgebreid.  Ze komen in contact met nieuwe situaties of voorwerpen en verruimen zo hun blik op de wereld.  Fijn is ook dat elk boek ook een fijne verwerkingsactiviteit heeft op de website van uitgeverij Mamie.  Ook voor thuis zijn het boekjes waar kinderen gek op zullen zijn en die keer op keer opnieuw voorgelezen zullen worden.

Dankjewel Uitgeverij Mamie en De Boekenboom voor deze leerrijke, leuke boeken!

⭐⭐⭐⭐
Alle info over deze boeken en de leuke bijhorende draagtas vind je op https://mamie.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s