Grote mensen die ik kende toen ik klein was – Wouter Deprez

Weet je nog toen je klein was?  Ongetwijfeld herinner jij je ook grote mensen waar je naar opkeek, die je wat vreemd vond of waar je zelfs bang van was.  Ook Wouter Deprez kende zo’n mensen in zijn kindertijd en besloot zijn ontmoetingen met deze mensen, door een grappige kinderbril gezien, neer te schrijven.  36 personen stelt hij aan je voor: de fietsenmaker, een meester en de snoepmarchand komen naast vele andere aan bod.  

In zijn sappige schrijfstijl doet hij je gniffelen, grinniken en wie weet ook wel eens een traantje wegpinken. Met veel gevoel en af en toe een kwinkslag laat hij je kennismaken met de wereld waarin en de mensen waarmee hij opgroeide. Stuk voor stuk betekenden ze iets voor hem en een aantal onder hen hebben de volwassen Wouter gevormd tot wie hij is. In zijn warme stijl en in korte hoofdstukken bezorgt hij zijn lezers fijne, korte leesmomenten en brengt hij ze terug naar hun eigen kindertijd en hun eigen herinneringen, want ongetwijfeld brengen deze fijne verhalen herkenbare situaties of mensen terug boven. Een klein boekje dat ook niet-lezers zal kunnen bekoren. Wil je meer? Dan kan je nog tot 26 februari 2023 de bijhorende tentoonstelling bezoeken in de Sint-Pietersabdij te Gent. Meer info vind je hier.

Dankjewel Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts om de herinneringen uit onze kindertijd terug boven te halen!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463938198
Verschijningsdatum: 1/09/2022
Aantal bladzijden: 141

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s