De kaarten van Madame Petrova – Marjolijn Hof

Silke en haar tweelingbroer Jannes zijn gevlucht van het landgoed Holderstate.  Ze proberen te overleven in de natuur, maar hebben het niet makkelijk.  Ze blijven ook denken over de vloek van madame Petrova.  Als ze op een dag een koppel ontmoeten dat met een huifkar van markt tot markt reizen, ziet Silke haar kans om met ze mee te reizen en de kaarten te leren leggen.  Jannes is minder geneigd met ze mee te gaan, maar toch blijven ze samen.  Al snel blijkt het leven in de huifkar minder rooskleurig dan ze dachten en moeten ze moeilijke beslissingen nemen.

Marjolijn Hof schrijft boeken voor kinderen en jongeren waarmee ze regelmatig in de prijzen valt.  Eerder schreef ze “Lepelsnijder”, dit is het vervolg op dit boek.  Waar Lepelsnijder uit het perspectief van Jannes geschreven is, is Silke de verteller in dit nieuwe verhaal.  In een rijke taal vertelt de auteur het moeilijke verhaal van de kinderen zonder thuis.  De mensen om hen heen hebben niet steeds de beste bedoelingen en het is voor hen bijzonder moeilijk om te beslissen wie wel en wie niet te vertrouwen is. Beeldende beschrijvingen geven een
mooi beeld van de omstandigheden waarin de kinderen vertoeven.  Dit eerder klassieke verhaal dat wat aan een sprookje doet denken is echt goed geschreven. Ik kan me echter niet van de indruk ontdoen dat dit boek meer gesmaakt zal worden door volwassenen dan door kinderen.  Ergens miste ik dat sprankeltje fantasie dat elk echt goed kinderboek zou moeten bevatten.  

In “De kaarten van Madame Petrova” borduurt Marjolijn Hof verder op het verhaal van Lepelsnijder, een klassiek verhaal over een tweelingbroer- en zus die op de vlucht zijn.

Dankjewel Uitgeverij Querido voor dit sprookjesachtige verhaal.

🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789045123981
Verschijningsdatum: 25/10/2022
Aantal bladzijden: 296
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s